nieuws

Geen bouwfouten bij Olympisch Stadion

bouwbreed Premium

amsterdam – Het wel zeer plaatselijke extreme noodweer was de oorzaak van de instorting van het dak van het Olympisch Stadion in Amsterdam op 3 december. Constructiefouten of slechte bouw hadden er niets mee te maken.

Dit staat volgens de Stichting Behoud Olympisch Stadion in het rapport van de verzekeraar. De schade bedraagt een miljoen gulden. Tijdens het noodweer stortte een deel van het dak in en kwam een stuk muur naar beneden. De brokstukken belandden op geparkeerde auto’s maar niemand raakte gewond.

Het uit 1928 daterende stadion was in november opgeleverd na een grondige renovatie. In de tweede week van januari beginnen de herstelwerkzaamheden aan de buitenmuur, overkapping en monumentale spanten.

In april moet het vernieuwde Olympisch Stadion weer klaar zijn. Volgens de stichting gaan de opening en open dagen op 13 en 14 mei gewoon door. Midden jaren tachtig was de gemeenteraad nog van plan het stadion te slopen, maar de stichting heeft daar een stokje voor gestoken. In het Olympisch Stadion komen onder meer bedrijfsruimten en een parkeergarage.

Reageer op dit artikel