nieuws

Fraude op ministeries rijst pan uit

bouwbreed Premium

paramaribo – Er lijkt geen eind te komen aan de reeks politieke schandalen in Suriname. De Centrale Lands Accountants Dienst (CLAD) heeft 23 dossiers bij het Openbaar Ministerie gedeponeerd met beschuldigingen zijn over frauduleuze handelingen op verschillende ministeries.

Financien springt eruit. De gewezen ministers van dit departement, Tjan Gobardhan, die enkele weken geleden de laan werd uitgestuurd, en zijn voorganger Atta Mungra, zouden met de regelmaat van de klok ongedekte cheques hebben uitgeschreven.

Volgens een bron bij de CLAD zijn de grootste misstanden echter geconstateerd bij Openbare Werken. “Het schort daar aan alle kanten. De financiele huishouding is een janboel. Materiaal wordt aangekocht en betaald, maar blijkt nimmer te zijn geleverd. Sommige afdelingen hebben eigen bankrekeningen waarmee de ambtenaren kunnen doen en laten wat ze willen.” Voor minister Bies Mangal van Openbare Werken lijkt het eind van zijn politieke carriere door de nieuwe onthullingen steeds meer in zicht te komen. Tegen de bewindsman loopt al een parlementair onderzoek wegens verdenking van corruptie.

Reageer op dit artikel