nieuws

Betere ontsluiting eis voor bedrijventerrein

bouwbreed

barneveld – De slechte ontsluiting van het bedrijventerrein Harselaar-Zuid in Barneveld heeft geleid tot de vernietiging van het bestemmingsplan ter plaatse. In een gisteren gepubliceerde uitspraak stelt de Raad van State een groot aantal omwonenden in het gelijk.

Die hadden kritiek op het bestemmingsplan Harselaar-Zuid, dat de uitbreiding en verbinding van de bestaande bedrijventerreinen regelt. Het rechtscollege deelt de kritiek van de omwonenden dat de huidige plannen zullen leiden tot zeer veel verkeersoverlast. Dit klemt volgens de Raad des te meer daar het bedrijventerrein ook zeer slecht met het openbaar vervoer bereikbaar is. Er is op dit moment onder meer geen directe verbinding met de rijksweg A1.

Weliswaar is het de bedoeling dat later een nieuwe oostelijk rondweg en een verbinding met de A1 worden aangelegd, maar die zullen niet voor 2003 gereed zijn.

De gemeente Barneveld en de provincie Gelderland zullen nu snel met alternatieven moeten komen om de ontsluiting van het bedrijventerrein aanvaardbaar te maken.

Reageer op dit artikel