nieuws

Arcadis werkt mee aan Berlijns stadion

bouwbreed Premium

arnhem – Een consortium waarvan ingenieursbureau Arcadis deel uitmaakt, is door de senaat van de stad Berlijn geselecteerd om de renovatie van het Olympiastadium verder uit te werken. Het gaat om het ontwerp, de engineering, bouw en financiering. Naar verwachting zal in januari 2000 een overeenkomst met het consortium worden gesloten.

Het consortium wordt aangevoerd door het Duitse bouwbedrijf Walter Bau AG. Arcadis werkt met Walter Bau aan het ontwerp en de engineering. Daarnaast is Amsterdam ArenA bij het project betrokken voor de advisering over de exploitatie, terwijl ABN Amro Duitsland de financiering regelt. De bouwsom bedraagt ruim 500 miljoen mark. Arcadis levert voor enkele tientallen miljoenen werk.

Het Olympiastadium, de thuisbasis van Hertha BSC, stamt uit het begin van deze eeuw en is in de jaren dertig aangepast voor de Olympische Spelen in Berlijn. Het vernieuwde multifunctionele stadion heeft een capaciteit van 77.000 zitplaatsen, waarvan 4000 ‘business seats’. De renovatie is nodig om de technische staat ingrijpend te verbeteren en het stadion aan te passen aan de huidige internationale normen. Verder worden de bezoekers behaagd met volledig overkapte tribunes.

Reageer op dit artikel