nieuws

Appartementen op de lange baan

bouwbreed Premium

den haag/ridderkerk – Het in het gebied tussen de Erasmuslaan en de Noordmanstraat in Ridderkerk geplande appartementencomplex (32 woningen) komt voorlopig niet van de grond. Dat is het gevolg van een uitspraak van de Raad van State.

A. Hak Transport en Werktuigenverhuur kaartte de kwestie aan. Het bedrijf is op een afstand van minder dan honderd meter van het nieuwbouwgebied gevestigd. Hak vreest door de nieuwbouw in zijn ontwikkelingsmogelijkheden te worden beknot.

De vrees bestaat dat de bewoners van de nieuwe huizen gaan klagen over de bedrijfsactiviteiten, die vaak ook ’s nachts plaatsvinden.

“Niet op voorhand kan worden aangenomen dat in de desbetreffende woningen een aanvaardbaar woon- en leefklimaat zal zijn gegarandeerd”, staat in de uitspraak van de Raad van State, die om die reden een deel van het Uitwerkingsplan van het bestemmingsplan Het Zand schorste. Dat betekent dat voor het complex voorlopig geen bouwvergunning kan worden verleend.

Een ander deel van het Uitwerkingsplan, dat betrekking heeft op een gebied dat verder dan 100 meter van Hak ligt, wordt niet geschorst. In dat gebied wil Roos en Roos Projectontwikkeling BV 62 gezinswoningen realiseren.

Reageer op dit artikel