nieuws

Vliegveld Eelde blij met besluit kabinet

bouwbreed

groningen – Luchthaven Groningen Airport in Eelde is zeer opgetogen over het principebesluit van het kabinet om een verlenging van de start- en landingsbaan van deze luchthaven toe te staan.

De baan in Eelde moet worden verlengd van 1800 naar 2500 meter. Daardoor kunnen chartervliegtuigen volgens directeur F. van der Werff meer benzine meenemen, zodat vakantiegangers uit Noord-Nederland straks rechtstreeks naar verre vakantiebestemmingen kunnen vliegen. Ook de Bloemenveiling bij Eelde kan vaker van het vliegveld gebruik maken. Verder kan het vrachtverkeer naar de Baltische staten en Scandinavie groeien.

De luchthaven gaat ervan uit dat de baanverlenging medio 2001 kan beginnen en eind van dat jaar voltooid is. De kosten worden geraamd op 24 miljoen gulden.

Omwonenden hebben jaren tegen de plannen geprotesteerd, evenals de Milieufederatie Drenthe. Federatiewoordvoerder Hoekstra stelt: “Het kabinet loopt vooruit op een discussie over de positie van regionale luchthavens in Nederland.”

Reageer op dit artikel