nieuws

Vasco da Silva wint prijs Oosterheem

bouwbreed Premium

zoetermeer – De 35-jarige architect Vasco da Silva heeft de prijsvraag voor 28 woningen op de Zoetermeerse Vinex-locatie Oosterheem gewonnen.

De wedstrijd was uitgeschreven door Onwikkelingsmaatschappij Beagle Vastgoed BV van het Rotterdamse aannemingsbedrijf Van Omme en De Groot BV. De bouwer wilde met de prijsvraag jonge architecten prikkelen voor een vinex-locatie iets vooruitstrevends en vernieuwends te ontwerpen.

Veertig aanmeldingen kreeg Van Omme en de Groot te verwerken, waarna uiteindelijk vijf architecten werden geselecteerd om hun plan uit te werken.

Van hen is Vasco da Silva met de spreekwoordelijke eer gaan strijken. De jury, waarin ook de gemeente Zoetermeer zitting had, vond het werk van de jonge architect “een zeer evenwichting en architectonisch een mooi plan.” De bedoeling is dat de woningen van Da Silva al in april volgend jaar in de verkoop gaan.

Reageer op dit artikel