nieuws

Utrecht: meepraten over Schiphol

bouwbreed Premium

utrecht – In de Milieu-effectrapportage (MER) over de toekomst van Schiphol moet worden onderzocht welke gevolgen uitbreiding of verplaatsing van de luchthaven heeft voor de hele Randstad. Dat schrijft het provinciebestuur van Utrecht in een eerste reactie op de startnotitie MER voor Schiphol.

Ook de provincie Utrecht zal de – waarschijnlijk nadelige – gevolgen ervan ondervinden, verwacht de Utrechtse milieugedeputeerde Peter Rombouts. “Met name in het westelijk deel van de provincie, maar ook elders, ontstaat mogelijk geluidsoverlast. Verder krijgt Utrecht te maken met toenemend transitoverkeer van en naar Schiphol”, aldus Rombouts.

De ontwikkelingen rond Schiphol kunnen volgens hem gevolgen hebben voor woningbouwplannen, economische activiteiten en natuurgebieden in Utrecht.

Binnenkort voert Rombouts overleg met het provinciebestuur van Noord-Holland om tot gezamenlijke actie te komen. Een standpunt over uitbreiding of verplaatsing van Schiphol heeft het Utrechtse provinciebestuur overigens niet.

Reageer op dit artikel