nieuws

Noord-Brabant: snel studie naar alternatief IJzeren Rijn

bouwbreed Premium

den bosch – Noord-Brabant vindt dat er een studie moet komen naar aan alternatief trace voor de IJzeren Rijn.

Dat moet parallel lopen aan de autosnelweg van Antwerpen naar Venlo. Gedeputeerde Van Geel zei dat tijdens een bezoek van kamerleden en Europarlementariers.

De IJzeren Rijn is een oude spoorlijn tussen Antwerpen en het Ruhrgebied. Belgie wil die verbinding zo snel mogelijk nieuw leven inblazen. Probleem is dat het spoor in Limburg dwars door een waardevol natuurgebied loopt. Een mogelijk alternatief dat nu nader wordt bestudeerd, is voor Noord-Brabant onbespreekbaar, aldus Van Geel. Dat trace loopt vanaf Weert in noordelijke richting, via Geldrop, Helmond en Deurne naar Venlo.

Hij hield de parlementariers voor dat er tussen Nederland en Belgie slechts twee grensoverschrijdende spoorverbindingen zijn: in West-Brabant en Zuid-Limburg. “Een nieuwe lijn langs de bestaande A67 levert een extra overgang op. Dat is niet alleen van belang voor het goederentransport, maar ook voor het passagiersvervoer.” (anp)

Reageer op dit artikel