nieuws

Nieuw politiebureau Vaals brokkelt af

bouwbreed

vaals – Het politiebureau in Vaals, opgeleverd in 1995, vertoont nu reeds bouwkundige mankementen. Opdrachtgever Politie Regio Zuid heeft in de loopbrug naar het gebouw over zes meter lengte betonrot geconstateerd. Delen van het in het werk gestorte beton brokkelen af. Ook is schade ontstaan door lekkende dakverbindingen.

Omdat de politie met de Heerlense hoofdaannemer Van Zandvoort geen overeenstemming kon bereiken over de kosten van de herstelwerkzaamheden, heeft zij een klacht ingediend bij de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Politiewoordvoerder Jaminon zegt dat het afbrokkelende beton mogelijk een gevolg is van het gebruik van inferieure materialen. Hij sluit niet uit dat dit ook geldt voor de overige betonnen delen van het gebouw.

Behalve de aannemer zijn ook architect Wiel Arets, ingenieursbureau Palthe en directievoerder Veldhoen aansprakelijk gesteld voor de kosten van het herstel en de te voeren procedure.

Van Zandvoort weigert commentaar, Arets was niet bereikbaar en de directie van Palthe zegt het resultaat van het onderzoek af te wachten.

Reageer op dit artikel