nieuws

Lenny bezorgt Ballast Nedam vertraging

bouwbreed Premium

amstelveen – De orkaan Lenny heeft schade veroorzaakt aan de in aanbouw zijnde cruisesteiger in de haven bij Great Bay op Sint Maarten. Ballast Nedam is betrokken bij de aanleg van een nieuw haventerrein voor vracht en een cruisesteiger die plaats zal bieden aan vier cruiseschepen.

Delen van de steiger die nog niet waren afgebouwd, een deel van het opslagterrein en het uiteinde van de pier zijn zwaar beschadigd door de golven van tien tot twaalf meter hoog. De schade valt relatief gezien nog mee omdat het werk orkaanbestendig is ontworpen. De gedeelten van de steiger en de haven die gereed waren, hebben de orkaan goed doorstaan.

Er loopt een inventarisatie om de precieze schade vast te stellen. Het werk is overigens verzekerd. Geschat wordt dat de vertraging door de orkaan vier tot zes maanden zal bedragen.

Reageer op dit artikel