nieuws

IHC Caland bouwt jumbozuiger HAM

bouwbreed

den haag – IHC Caland, de scheepswerf voor baggerschepen en olie-opslagplatforms, gaat de nieuwe jumbo sleephopperzuiger van HAM bouwen. Met de bouw is een investering gemoeid van omstreeks tweehonderd miljoen gulden.

De zuiger wordt iets kleiner dan de Queen of the Netherlands van Boskalis, op dit moment de grootste sleephopperzuiger ter wereld.

Het schip van HAM, baggerdochter van HBG, heeft een capaciteit van 23.700 kubieke meter. De nieuwe jumbo kan tot een diepte van 110 meter baggeren en is daarmee zeer geschikt voor baggerwerken in Zuid-Oost-Azie. De sleephopperzuiger zal in de tweede helft van volgend jaar operationeel zijn.

Volgend jaar kan HAM ook beschikken over de HAM 317, die eveneens door de scheepswerf in Schiedam wordt gebouwd. Deze sleephopperzuiger heeft een laadcapaciteit van 4400 kubieke meter en een draagvermogen van 6780 ton.

Met de aanschaf van dit schip is een investering gemoeid van ruim vijftig miljoen gulden. Dit schip is zeer geschikt voor baggerwerkzaamheden in ondiepe wateren.

Reageer op dit artikel