nieuws

Gevangenis kan met nieuwbouw beginnen

bouwbreed Premium

DEN HAAG – De Raad van State heeft gisteren het licht op groen gezet voor bestemmingsplan De Berg. Hiermee kan de bouw van een nieuwe ingang en gebouwen op het gevangenisterrein aan de Wilhelminastraat in Arnhem beginnen.

De voorlopige uitspraak is een tegenvaller voor de omwonenden Gulk en Van der Meiden. Zij zijn het niet eens met de nieuwbouwplannen en vrezen parkeer- en verkeersoverlast en een aantasting van hun uitzicht. Bovendien vinden zij de plannen een aantasting van het monumentale karakter van het oude koepelgebouw.

De Raad van State heeft alle bezwaren voorlopig verworpen. Volgens het rechtscollege vormt de nieuwbouw geen onaanvaardbare aantasting van het woon- en leefklimaat. Na inspraak was het plan al aangepast, waardoor het uitzicht niet zou worden aangetast.

Reageer op dit artikel