nieuws

Bezwaar bouw in Workum strandt

bouwbreed Premium

den haag – De exploitant van Monda Vakantiecentra kan verder moet de uitbreiding van het park in Workum. Daar kunnen definitief 75 huisjes bijgebouwd worden. De Cooperatieve Groenvoederdrogerij Workum heeft dit vergeefs bij de Raad van State getracht te voorkomen.

De Cooperatie eiste vernietiging van het uitwerkingsplan ‘Workum-Recratieterrein It Soal’, dat de basis vormt voor bouwvergunningen voor de huisjes. Door de nieuwbouw schuift het vakantiepark een stukje op richting drogerij. Het bedrijf vreest daardoor met strengere milieunormen te maken te krijgen. Nu al moeten de activiteiten bij bepaalde windrichtingen worden stilgelegd.

De Raad van State stelt hierover echter: “De kern Workum ligt op kortere afstand van de groenvoerdrogerij dan het in het geding zijnde recreatieterrein. De beperkingen van de bedrijfsvoering zijn derhalve in de eerste plaats het gevolg van de ligging van het bedrijf in de directe omgeving van burgerwoningen van deze kern en niet van mogelijke klachten door de voorziene recreatiewoningen.”

Reageer op dit artikel