nieuws

Architectuurprijs voor mooiste Friese gebouw

bouwbreed

LEEUWARDEN – Wat is het mooiste gebouw dat in de afgelopen 25 jaar in Friesland is gebouwd? De Friese commissaris van de koningin Ed Nijpels maakt het antwoord op die vraag tijdens een feestelijke lunchbijeenkomst morgen, bekend. De lunch is georganiseerd ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Vereniging Bouwhuis Noord in Leeuwarden. Het publiek kan van zaterdag 6 tot en met dinsdag 30 november tijdens een expositie in Bouwhuis Noord kennismaken met 25 gebouwen die in het kader van dit project zijn genomineerd.

Zowel woningen als utiliteitsgebouwen zijn voor de prijs geselecteerd. De provinciale welstandsadvisering Hus en Hiem stelde de lijst samen. Alle gebouwen zijn tussen 1974 en 1999 gebouwd. Een jury kiest twee bouwwerken die het meest onderscheidend zijn.

Bouwhuis Noord is een vereniging van bouwbedrijven, die gezamenlijk een informatiecentrum hebben opgezet voor bedrijfsleven en particulieren in de drie noordelijke provincies: Friesland, Groningen en Drenthe. Het centrum ontvangt jaarlijks rond de 25.000 bezoekers.

Reageer op dit artikel