nieuws

Zandwinning in Vleuten-De Meern

bouwbreed

vleuten – De gemeenten Vleuten-De Meern en Utrecht gaan samen zand winnen in de Haarrijnseplas. Deze heeft een oppervlakte van 80 hectare en komt ten noorden van Vleuten te liggen. In tien jaar komt 12 miljoen kubieke meter zand vrij en nog eens vier miljoen kubieke meter bovengrond (klei met veen).

De gemeente Utrecht neemt in totaal 5,4 miljoen kubieke meter zand af voor diverse bouwprojecten. De gemeente Vleuten-De Meern neemt 0,6 miljoen kubieke meter zand af. Voor de aanleg van rijkswegen en spoorlijnen wordt 6 miljoen kubieke meter zand gebruikt. De bovengrond wordt vooral binnen het plangebied Leidsche Rijn gebruikt voor geluidswallen, terreinophogingen, voorbelastingen en potgrond. Een deel van de klei is bestemd voor de dakpannenindustrie.

Reageer op dit artikel