nieuws

Wegenbouwbedrijf Van der Schoot failliet

bouwbreed

borger – Wegenbouwbedrijf

Gebr. Van der Schoot in het Drentse Borger is failliet verklaard. Het bedrijf kon niet langer aan zijn financiele verplichtingen voldoen. Zo was de wegenbouwer de fiscus en de bedrijfsvereniging zo’n half miljoen schuldig. Bij de bank stond Van der Schoot voor eenzelfde bedrag in het krijt. De totale schuldenlast bedroeg 1,2 miljoen, aldus curator mr. Heuzeveldt uit Emmen. De elf werknemers zijn ontslagen.

Het ging al maanden slecht met het bedrijf. Door de gemeentelijke herindeling in 1998 zag de wegenbouwer de orderportefeullie flink slinken. Negentig procent van de opdrachten was afkomstig van gemeenten. Pogingen om het bedrijf weer op de rails te krijgen, liepen op niets uit. In juni werden de bedrijfsactiviteiten gestaakt omdat het geduld van de bank op was.

Reageer op dit artikel