nieuws

Tanks op kunststof wiggen en rijplaten

bouwbreed

Hans Bijl Transporttechniek heeft deze maand de laatste serie kunststof ondersteuningsmateriaal voor zware voertuigen afgeleverd aan het leger. De laatste set van vijf wordt door de Genie der Koninklijke Landmacht ingezet in Joegoslavie.

Hans Bijl kreeg de order nadat hij enkele jaren geleden op de Technische Kontaktdagen in Wezep een Leopard-tank op kunststof oprijwiggen had gezet. De militairen waren danig onder de indruk en wilden ze vervolgens zelf ook hebben. Het Vlaardingse bedrijf heeft nu kunststof brughoofden geleverd, die worden ingezet als bestaande bruggen te zwak of onbruikbaar zijn voor zware voertuigen. Het leger heeft de wiggen en het andere materiaal uitgebreid getest, ook onder uitzonderlijke omstandigheden, zoals in vriescellen.

Hans Bijl ontwikkelde ook kunststof stempelplaten (HB-Plate), die worden gebruikt voor het afstempelen van kleine en grote kranen. Ook de Vlaardingse brandweer werkt ermee. De platen beschermen het wegdek en zorgen voor een stabielere machine. De kunststof stempelplaten wegen een tiende van stalen platen. Ook de kunststof rijplaten van de Vlaardingse onderneming vinden steeds meer aftrek. De producten van Hans Bijl Transporttechniek worden gemaakt van hoogwaardige reststukken, die opnieuw worden verwerkt.

Hans Bijl, ooit begonnen op de slaapkamer in de Lijsterlaan en in een schuurtje van zes bij zeven meter, heeft nu 1250 vierkante meter binnen- en buitenopslag aan de Marconistraat op het industrieterrein De Vergulde Hand.

Het bedrijf houdt zich naast de kunststof toepassingen ook bezig met de gespecialiseerde handel in aluminium oprijplaten, die worden gebruikt voor het laden en lossen van machines. Dat kan uiteenlopen van grasmaaiers van hoveniers tot graafmachines in de gww-sector. De aluminium oprijplaten zijn er in diverse uitvoeringen afmetingen met een draagvermogen van 300 kilogram tot 40 ton.

Hans Bijl Transporttechniek BV, Vlaardingen, telefoon (010) 4347106

De kunststof oprij-wiggen in de praktijk.

Reageer op dit artikel