nieuws

Proef met sociaal bestek van start

bouwbreed Premium

den haag – Bij de bouw van een depot van het scheepvaartmuseum in Amsterdam zijn enkele werklozen ingeschakeld. Het is de eerste proef van een bouwproject met een zogeheten sociaal bestek. Dinsdag is de eerste paal geslagen van het complex.

Sociaal bestek houdt in dat een bouwbedrijf twee tot vijf procent van de aanneemsom besteedt aan inschakeling van langdurig werklozen. Het kabinet wil door scholing werkzoekenden uitzicht bieden op een duurzame baan in de bouw. Het gaat om de groep werkloze jongeren tot 23 jaar, uitkeringsgerechtigden en mensen zonder uitkering die langer dan een jaar staan ingeschreven bij een arbeidsbureau.

Er komen nog meer proefprojecten. Als de experimenten positief uitvallen, is het mogelijk dat het sociaal bestek een vast onderdeel wordt bij rijksopdrachten.

Reageer op dit artikel