nieuws

‘Plek schuurkas is bedrijventerrein’

bouwbreed

den haag – Voormalig tuinder M. van den Berg meent dat de tot schuur verbouwde kas achter zijn woning in Naaldwijk toch echt een kas is. Ondanks de ondoorzichtige kunststof platen.

Volgens de gemeente Naaldwijk heeft Van den Berg zonder vergunning een nieuwe, dichte schuur gebouwd en is absoluut geen sprake van een kas. De gemeente eist met behulp van een dwangsom dat Van den Berg de schuur afbreekt, omdat hij ook nooit een bouwvergunning zal krijgen.

Van den Berg vindt dat onzin; het gaat om een overblijfsel van zijn kassenbestand, zegt hij. De voormalige tuinder stapte naar de Raad van State om zijn gelijk te halen.

Nadat hij zijn bedrijf had beeindigd, brak hij het grootste deel van de kassen af. Achter zijn woning liet hij een klein deel staan, verving het glas door ondoorzichtige kunststof en stalde een paard in de ‘schuurkas-stal’.

De gemeentewoordvoerder wees er tijdens de zitting bij de Raad van State op dat er volgens het bestemmingsplan alleen gebouwen voor agrarische bedrijven mogen staan.

Bestemmingsplan

De advocaat van Van den Berg liet echter een recente brief van de gemeente zien waarin een nieuw bestemmingsplan wordt aangekondigd. Volgens dat bestemmingsplan, dat zich nog in de ontwerpfase bevindt, wordt het bedrijventerrein ten noorden van Van den Berg met 12 hectaren uitgebreid.

De uitspraak is over zes weken.

Reageer op dit artikel