nieuws

Milieukeur voor brandblussers

bouwbreed Premium

De eerste milieucertificaten voor brandblusmiddelen is uitgereikt aan Ajax Brandbeveiliging en Bioversal International namen.

De nauwe samenwerking tussen beide bedrijven heeft geleid tot een nieuwe generatie brandblussers.

Bioversal levert de biochemische oliereinigingsmiddelen en Ajax de brandblussers. Samen ontwikkelden zij een brandblusser met een nieuw blusschuim. Het schuim Bioversal QF is in tegenstelling tot conventionele schuimen als AFFF zeer snel biologisch afbreekbaar en niet toxisch. Tevens zorgt dit blusschuim voor een versnelde biologische afbraak van olieproducten.

Voorlopig is alleen het milieukeur verkregen voor de Ajax/Bioversal Ecofoam blussers van zes en negen liter. Naar verwachting zullen ook brandblussers met andere inhoudsmaten het milieukeur krijgen. De brandblussers en het blusschuim zijn te koop bij Ajax.

Reageer op dit artikel