nieuws

Milieufederaties tegen zweeftrein

bouwbreed Premium

lelystad – De milieufederaties van Flevoland, Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel hebben bezwaren tegen de komst van een zweeftrein naar het Noorden. De organisaties willen liever een gewone spoorlijn.

Volgens de milieuorganisaties geeft een spoorlijn in magneetuitvoering meer problemen dan het oplost. Het zou meer herrie maken. De bouw op een vrije baan enkele meters boven de grond verstoort volgens de organisaties ook het open uitzicht in het landschap. Bovendien vrezen de organisaties ongewenste bebouwing in het Noorden.

“Het wervende beeld dat de magneettrein oproept is: ruim wonen in het noorden en binnen een uurtje op het werk in de Randstad”, aldus de milieuorganisaties, die stellen dat het Noorden niet gediend is bij meer huizen. De bouw van woningen moet volgens hen gepaard gaan met bedrijvigheid en voorzieningen. (anp)

Reageer op dit artikel