nieuws

Haarlemse bomen in slechte staat

bouwbreed Premium

haarlem – Bijna de helft van de bomen in Haarlem verkeert in een matige tot slechte staat. Om de zieke bomen te vervangen zijn de komende jaren miljoenen guldens nodig.

Haarlem telt in totaal zo’n 35.000 bomen in parken en openbaar groen. Daar zijn de bomen in de Haarlemmerhout niet bijgeteld. Bomen in straten hebben het tegenwoordig zwaar te verduren. Ze moeten steeds vaker de strijd aanbinden met de auto, fietsstroken en andere voorzieningen. Ook de bestrating rukt op, zodat bomen te weinig water, zuurstof en voeding krijgen om goed te kunnen groeien. Verden doen uitlaatgassen en plassende honden de bomen geen goed, zo blijkt uit onderzoek van de gemeente.

Haarlem heeft nu een plan opgesteld om het bomenbestand te herstellen. De komende vijf jaar is twee miljoen gulden nodig om de slechte bomen te vervangen.

Reageer op dit artikel