nieuws

Grontmij koopt alle aandelen Agipar

bouwbreed Premium

de bilt – Het advies- en ingenieursbureau Grontmij neemt 100 procent van de aandelen over van Agipar NV, een vooraanstaand Belgisch adviesbureau. Agipar heeft vestigingen in Brussel, Antwerpen en Beersel. Kernactiviteiten zijn bouw, infrastructuur en milieu.

Agipar telt 140 medewerkers. Naar verwachting bedraagt de omzet dit jaar 28,6 miljoen gulden. De onderneming werkt zowel voor overheid als voor het industriele bedrijfsleven. Het Belgische bureau neemt de vierde positie in op de nationale markt.

Volgens een woordvoerder van Grontmij is de overname uit eigen middelen gefinancierd. De acquisitie past uitstekend in de strategie van Grontmij om in Belgie een tweede thuismarkt te creeren.

De dienstverlening van Agipar betekent voor Grontmij een goede aanvulling op de reeds bestaande Belgische deelnemingen: Belgroma, Verschaeve en BnS Engineering. Door de sterke positie van Agipar in de bouw kan Grontmij een extra accent leggen op multidisciplinaire projecten in infrastructuur en bouw. Naar verwachting neemt dit marktgebied in Belgie de komende jaren sterk toe.

De omzetprognose voor de vier Grontmij-deelnemingen in Belgie, inclusief van Agipar, komt dit jaar uit op circa 66 miljoen gulden. Er zijn vierhonderd medewerkers. Met de verwerving van Agipar behoort de nieuwe combinatie bij de zuiderburen tot de drie grootste ingenieursbureaus.

De overname van alle aandelen van Agipar zal aan de winst per aandeel in 2000 een bijdrage leveren van 0,55 gulden.

Reageer op dit artikel