nieuws

Geluidsconflict rond bouw parkeergarage

bouwbreed

den haag – De bouw van een parkeergarage bij het geplande winkelcentrum Marktpoort in Hoofddorp staat op losse schroeven nu staatsraad J. Hulshof grote twijfels heeft bij de milieuvergunning. Tijdens een spoedprocedure bij de Raad van State zei de staatsraad zelfs te overwegen met spoed een onafhankelijk advies te vragen over de geluidsproblematiek rond de garage.

De staatsraad zette vooral vraagtekens bij het geluidsonderzoek van de gemeente Haarlemmermeer. Een aantal omwonenden was blij met de vaststelling van de staatsraad, omdat zij al jaren twijfelen over de handelwijze van de gemeente rond het bouwproject.

De gemeente heeft de milieuvergunning verleend aan projectontwikkelaar Segesta, die zo snel mogelijk met de bouw wil beginnen. Maar als de vergunning geschorst wordt, kan de gemeente geen bouwvergunning afgeven en zal de bouw nog maanden worden opgeschort.

Omwonenden vrezen vooral geluidsoverlast van het af en aanrijden van auto’s. Daarbij speelt ook de gekozen bestrating een rol. De Raad van State doet over enkele weken uitspraak.

Reageer op dit artikel