nieuws

Drie emmertjes water halen bij Albert Heijn

bouwbreed Premium

amsterdam – “Niets aan de hand, u kunt bij ons gewoon boodschappen doen”, laat een medewerker van de Albert Heijn-vestiging onder het Museumplein weten. Met Amsterdamse humor: “En als u nat wordt, loopt u met mij onder de paraplu mee. Ik zie u straks!”

De Albert Heijn en de parkeergarage onder het Amsterdamse Museumplein lekken. Door de hevige regenval van maandag sijpelde water naar binnen.

Hoewel de medewerker van de supermarkt ontkent dat er iets aan de hand is, weten ze op het hoofdkantoor wel beter. “Het lekt nog steeds, er staan emmers. Niet ideaal, maar zo kan de winkel open blijven”, zegt voorlichtster Smeets.

Nadat het ging lekken besloot Albert Heijn de vestiging maandagavond vervroegd te sluiten. Vervolgens onderzocht het GEB de situatie en concludeerde dat de winkel weer open kon. Wel werd op plaatsen waar dat gevaar kan opleveren. de elektriciteit uitgeschakeld. Of de schade van het lek kan worden verhaald op verhuurder ING Vastgoed, kan Smeets niet bevestigen. “Daarover heeft zich een team van juristen gebogen.” Albert Heijn gaat vooralsnog uit van constructiefouten in de ruwbouw.

Natte voeten krijg je overigens niet alleen onder het plein. Ook erop blijft water staan, wat duidt op een probleem met de afwatering. Dat had, ondanks de zware regenval, niet gemogen, zegt ING, eigenaar van de gebouwen onder het plein. ING erkent dat de problemen mogelijk zijn ontstaan door een constructiefout, maar dat ook vandalisme kan hebben meegespeeld. Albert Heijn, de gemeente en ING Vastgoed zijn een onderzoek begonnen. “Begrijpelijk dat Albert Heijn de schade op ons wil verhalen”, zegt een woordvoerster van de bank, “maar het is niet zeker dat het gaat om iets waarvoor de ontwikkelaar verantwoordelijk is. Stel dat dat zo is, dan gaat ING weer kijken of ze het kan verhalen op de uitvoerder.”

Reageer op dit artikel