nieuws

Casema

bouwbreed Premium

Onder het mom van meer keuze, draait kabelboer Casema de abonnees een poot uit. Betoogde ik eerder dat het typerend is voor privatisering dat daarbij minderheden onder de voet worden gelopen, vandaag gaan we het hebben over de prijs.

Er bestond naast het “volledige pakket” een “beperkt pakket”. Dat klinkt ambtelijk, dus heet het voortaan “pluspakket” en “basispakket”. Allebei met meer zenders, maar ook dertig procent duurder. Wie de “kieskaart” niet opstuurt ontvangt “automatisch” het pluspakket.

Het is erger dan de platste vorm van colportage. Ongevraagd dure dingen door de deur duwen en een gepeperde rekening er achteraan. Casema voelt zelf al nattigheid dus volgt er: “Deze combinatie lijkt namelijk het meest op het pakket dat u nu ontvangt.” Maar dat doet helemaal de deur dicht: zonder toestemming dertig procent meer in rekening brengen voor iets wat je al min of meer hebt! Is dit de veelgeroemde ‘tucht’ van geprivatiseerde markt?

Reageer op dit artikel