nieuws

Zorgen over miljoen huursubsidies

bouwbreed Premium

DEN HAAG – De Delftse professor H. Priemus maakt zich zorgen over het stijgend aantal mensen dat huursubsidie nodig heeft. Vorige maand werd bekend dat de grens van een miljoen mensen met huursubsidie is gepasseerd.

“Dat is toch vreemd in een tijd van welvaart, dalende werkloosheid en verkoop van huurwoningen?”, vroeg Priemus zich af tijdens een debat ‘Bouwen en Wonen’. Als het in Nederland eens wat minder goed zou gaan, zullen volgens Priemus veel meer mensen huursubsidie aanvragen. De regeling kan dan behoorlijk duur worden.

Staatssecretaris Remkes (Volkshuisvesting) liet er echter geen misverstand over bestaan dat aan huursubsidie niet wordt getornd tijdens deze kabinetsperiode. Volgens Remkes laat dat onverlet dat over alternatieven nagedacht kan worden, zoals een systeem van vouchers waarmee ook zorgverlening kan worden betaald.

Kamerlid Van der Steenhoven (GroenLinks) verklaarde het grote aantal huursubsidies uit de stijging van de huurprijzen. Bij hoge huren komen huurders eerder in aanmerking voor subsidie. (anp)

Reageer op dit artikel