nieuws

Wildplassen

bouwbreed Premium

Wij gingen afgelopen weekend spelen in het Zuiderpark. Dat is, zeg maar, het Amsterdamse Bos van Den Haag. Geliefd bij de allochtonen die wonen in de omringende dicht bebouwde stadswijken. Bestaat het gemiddelde autochtone parkbezoek uit een solitair wandelingetje met de hond, de Zuiderparkse allochtonen maken er een waar familiefeest van rond hevig rokende barbecues.

Hoewel wij het bescheiden hielden met een picknick, drong zich toch al gauw na het eerste snoep een probleem op. Het afval. Er waren nergens prullenbakken te vinden. En een nog dringender probleem diende zich aan toen de colaflessen waren geleegd. Het plassen.

Er wordt heel wat gegeten en gedronken in het Zuiderpark. Al die bezoekers trekken zich van tijd tot tijd discreet terug in de bosjes. Ze ogen fleurig, maar ik kan u verzekeren dat ze vol staan met brandnetels.

Lieve gemeente, als toiletten teveel zijn gevraagd, kunt u dan op zijn minst de brandnetels bestrijden?

Reageer op dit artikel