nieuws

Uithof duizend kamers rijker

bouwbreed

utrecht – De kans op woonruimte voor studenten in de Utrechtse universiteitswijk de Uithof is aanzienlijk toegenomen. Wilma Bouw realiseerde aan de Cambridgelaan een nieuw studentencomplex met 1002 kamers. Het ontwerp van Rudy Uytenhaak bestaat uit een ‘poortgebouw’ van zestien hoog met vier los van elkaar hangende woonbruggen waarin zich telkens 82 kamers bevinden. Daarnaast is er ‘het dorp’ met 431 kamers verdeeld over tien verschillende woonblokken. Het complex ligt in het hart van de Uithof.

Het project is een initiatief van de plaatselijke woningcorporaties Stichting BO-EX ’91 en de Stichting Sociale Huisvesting Utrecht in samenwerking met de Universiteit Utrecht en de Gemeente Utrecht. De nieuwbouw vergde 67,5 miljoen gulden aan stichtingskosten. Burgemeester Brouwer verricht donderdag de officiele opening.

Reageer op dit artikel