nieuws

Plan voor fietsbrug Amsterdam-Rijnkanaal

bouwbreed Premium

haarlem – De provincies Noord-Holland en Utrecht en de gemeenten Loenen en Abcoude gaan zich inzetten voor de bouw van een fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Nigtevecht. Komende donderdag ondertekenen de betrokken partijen een intentieverklaring. De totale kosten worden begroot op acht miljoen.

De brug is een belangrijk onderdeel van de fiets- en wandelpadenplannen van beide provincies. De brug bij Nigtevecht vormt namelijk een nieuwe verbinding in het gedeelte van 9 kilometer tussen Weesp en Loenersloot. Aan de hand van een locatie-onderzoek wordt de uiteindelijke plaats bepaald. De bouw van de brug is sterk afhankelijk van het toekennen van een rijkssubsidie Kwaliteitsimpuls Groene Hart.

Reageer op dit artikel