nieuws

NS dient claim in bij aannemer na storing

bouwbreed Premium

den haag – NS Railinfrabeheer wil een schadeclaim indienen tegen een aannemersbedrijf dat dinsdag tijdens werkzaamheden een kabel lostrok. Hierdoor lag het treinverkeer tussen Den Haag CS en Rotterdam Hofplein en tussen Den Haag CS en Zoetermeer de hele middag en avond stil.

Het aannemersbedrijf was bezig asbest te verwijderen onder het verkeersleidingsgebouw in Den Haag. Daarbij werd per ongeluk een kabel losgetrokken. De kapotte kabel veroorzaakte een sein- en wisselstoring die tot diep in de nacht het treinverkeer stillegde. De stukgetrokken kabel is provisorisch gerepareerd. “Er hangt zeker een prijskaartje aan, van hoeveel weten we nog niet precies”, aldus een woordvoerster van NS Railinfrabeheer.

Reageer op dit artikel