nieuws

Neder-Saksen: ‘Geen tranen’

bouwbreed

De Duitse deelstaat Nedersaksen laat geen traan om het schrappen van de noordtak van de Betuwelijn. Volgens het verkeersministerie in Hannover was het sowieso een idee van Nederland om goederen per spoor bij Oldenzaal de grens te laten passeren. Dat het Nederlandse ministerie zich inmiddels heeft bedacht, is Nedersaksen dan ook geen enkele zorg.

“Aanleg van de noordelijke tak van de Betuwelijn heeft voor Nedersaksen niet zo gek veel betekenis”, aldus de woordvoerder van het verkeersministerie. “Nedersaksen beschikt over geen enkel plan om het traject tussen Bentheim en Osnabruck aan te passen. De capaciteit is in onze ogen ruim voldoende, ook bij de komst van extra goederentreinen. Spoorwegbedrijf Deutsche Bahn onderschrijft die visie. Nedersaksen is dik tevreden met een Betuwelijn waarbij al het verkeer via Emmerich loopt”. (Theo Leone, correspondent Cobouw)

Reageer op dit artikel