nieuws

Klant is koning op nieuw bedrijfsterrein

bouwbreed

emmen – In Emmen is het startsein gegeven voor de ontwikkeling van een bedrijventerrein. Een projectteam zal via campagnes de mogelijkheden van het gebied onder de aandacht van bedrijven brengen. Met de slogan ‘Your quick start’ geeft het team aan dat industriele bedrijven direct aan de slag kunnen op het EMMTEC Industry en Business Park. Het team bestaat uit ondernemers en deskundigen van de gemeente Emmen, de provincie Drenthe en de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij. Volgens Paula de Haan, woordvoerder van EMMTEC, is het project uniek omdat voor bijna alle soorten bedrijvigheid vergunningen al aanwezig zijn, net als ruime subsidiemogelijkheden. De campagne richt zich onder meer op de procesindustrie, chemische industrie en kunststofindustrie.

Voor het bouwen van de bedrijven zal geen rekening worden gehouden met het aantrekken van lokale of regionale bouwers, aldus De Haan. De klant beslist. Het gaat dus niet om het stimuleren van de bedrijven in de regio, maar om het aantrekken van nieuwe die de drukte en regelgeving in het westen beu zijn. Last van vastgestelde richtlijnen inzake architectuur of energiezuinig bouwen en exploiteren hoeft de nieuweling ook niet te verwachten. De klant is koning.

Reageer op dit artikel