nieuws

‘Halve Zuidas woonwijk’

bouwbreed

De Zuidas in Amsterdam, het gebied rondom het station Zuid-WTC en het nieuwe hoofdkantoor van ABN-Amro, wordt voor de helft gevuld met woningbouw. Alleen zo kan Nederlands meest prestigieuze kantorenlocatie in opbouw een duurzaam stadsmilieu opleveren. Dat zegt de door de gemeente aangetrokken ‘stadsontwerper’ Pi de Bruijn in een interview in Cobouw.

Marktpartijen hebben veel belangstelling voor een fifty-fifty verdeling van werken en wonen op deze plek, zegt De Bruijn. De opzet moet wel zodanig flexibel zijn dat werken en wonen uitwisselbaar zijn in de dertigjarige bouwtijd van het grote project.

Op dit moment is de gemeente Amsterdam in onderhandeling met NS Vastgoed en ING Vastgoed om gezamenlijk de infrastructuur van de Zuidas onder de grond te brengen. Hiervoor is twee miljard gulden nodig. Rijkswaterstaat, eigenaar van de wegen, staat hierbij op het tweede plan. Op het dok dat boven de (spoor)wegen ontstaat zou plek komen voor bijna een miljoen vierkante meter aan gebouwd oppervlak. Foto: Richard Whitehead

Op pagina 7: ‘Compact werk- en wooncentrum rond Zuidas’.

Reageer op dit artikel