nieuws

Gelderland wil uitstel besluit Noordtak

bouwbreed

arnhem – De ministerraad moet vrijdag geen besluit nemen over het schrappen van de noordoostelijke verbinding van de Betuweroute. Aangezien minister Netelenbos van Verkeer zelf heeft gezegd dat het nog minstens tien jaar duurt voordat een nieuwe Noordtak kan worden aangelegd, is er geen reden voor overhaaste beslissingen.

Dit stelt het Gelderse provinciebestuur in een brief aan het kabinet. Het bestuur wil de komende tijd kennis nemen van de nieuwe inzichten waarop Netelenbos haar plan om de Noordtak te schrappen, heeft gebaseerd. “Wij hebben deze inzichten noch in kabinetsstandpunten en documenten, noch in nieuwe afspraken met de Duitse overheid kunnen terugvinden”, schrijven de Gelderse bestuurders.

Het provinciebestuur is zeer teleurgesteld over het overleg met Netelenbos vorige week in Arnhem. Volgens de provincie heeft Netelenbos tijdens het overleg gegoocheld met cijfers en getallen, die niet zijn onderbouwd. (anp)

Reageer op dit artikel