nieuws

Geen auto’s over kanaalbrug Helmond

bouwbreed

HELMOND – De inwoners van Helmond en van het Boscotondo-complex kunnen opgelucht ademhalen: het is vrijwel uitgesloten dat er ooit auto’s rijden over de kanaalbrug in Helmond. Dat bleek tijdens de commissievergaderingen Stedelijk Beheer en Stedelijke Ontwikkeling. Een grote meerderheid van de fracties is tegen snelverkeer over de Zuid-Willemsvaart in Helmond. Ook het voorstel om alleen eenrichtingverkeer toe te staan, werd afgeschoten.

De bevolking in Helmond protesteerde de afgelopen maanden massaal tegen de aanleg van een kanaalbrug met snelverkeer over het kanaal. De inwoners zijn bang dat de oeververbinding de rust in de aangrenzende kasteeltuinen verstoort.

De gemeente voorzag dat dagelijks 1300 auto’s de brug zouden passeren. Tijdens een druk bezochte informatiebijeenkomst enkele maanden geleden bleek dat voor de bewoners van het in aanbouw zijnde appartementencomplex Boscotondo, pal aan de kanaalbrug, dit aantal onacceptabel is.

Over enkele weken buigt de gemeenteraad zich over de kanaalbrug. Op 12 oktober kan de bevolking van Helmond zich weer uitspreken.

Reageer op dit artikel