nieuws

Collecte

bouwbreed

Als de Friezen de ‘Dodenweg’ van Harlingen naar de Afsluitdijk willen verbreden, moeten ze dat zelf maar betalen, vindt staatssecretaris Ybema. Hij suggereert een inzamelingsactie om de “dramatyske situaasje” te verbeteren.

Paars op zijn best, zou ik Kok willen parafraseren. Zeggen dat het erg is, maar verder moet u het zelf maar uitzoeken. Wilt u minder doden in het verkeer? Houdt een collecte.

Nader bezien zit er echter wel enige logica in. Het betreft automobilisten – types dus die ook bij de breedste weg niet schromen elkaar van de weg te drukken, te hard en te dicht op elkaar te rijden, gevaarlijk in te halen, met een noodgang mistbanken te doorklieven, onder invloed te rijden, handsfree vergaderstukken na te kijken en elkaar stijf te vloeken.

Willen die types de ruimte? Dan moeten ze er zelf maar voor betalen ook. Een collecte is de oervorm van rekeningrijden.

Reageer op dit artikel