nieuws

‘Bouwer aanspreken op constructiefouten’

bouwbreed

DEN HAAG – De gemeente Amersfoort vindt dat het schoolbestuur van de basisschool De Breede Hei moet opdraaien voor de talloze constructiefouten in het in 1992 opgeleverde schoolgebouw. Het schoolbestuur was immers medeverantwoordelijk voor het toezicht tijdens de bouw.

Dat zei een gemeentewoordvoerder van Amersfoort tijdens een rechtszaak voor de Raad van State. Maar de school meent dat Amersfoort verantwoordelijk is voor het herstel van de constructiefouten. Het schoolbestuur en de gemeente zijn het erover eens dat aannemersbedrijf AMB verantwoordelijk is voor de talloze gebreken aan het gebouw, waarvan de herstelkosten op 350.000 gulden worden geschat. Maar de aannemer wijst alle schuld af waardoor of de school, of de gemeente de zaak voor een arbitragecommissie moet brengen. Aangezien dat een kostbare zaak is, hoopt de school dat de Raad van State de gemeente verantwoordelijk stelt, waardoor Amersfoort in de slag moet met AMB. Maar als de gemeente gelijk krijgt, zal de school moeten procederen tegen AMB.

De Raad van State doet over enkele weken uitspraak.

Reageer op dit artikel