nieuws

Bod terrein Schelde Groep ketst af

bouwbreed

vlissingen – De Koninklijke Schelde Groep (KSG) is ontevreden over het bod van twee bouwconsortia voor het bedrijfsterrein in de Vlissingse binnenstad. De scheepsbouwer voelt zich dan ook vrij met een derde partij over de prijs te onderhandelen. Om welke bouwonderneming het daarbij gaat is vooralsnog niet bekend.

Koninklijke Schelde Groep wil voor het 45 hectare terrein minimaal zeventig miljoen gulden beuren. De twee consortia die gevraagd zijn een stedenbouwkundig advies op te stellen, kwamen op een aanzienlijk lager bedrag voor KSG uit. Het betrof de combinaties van enerzijds Erskine/

Ahlqvist Architects en planners, de Hopman Groep, Amstelland, Basco Stichting Woningbeheer, VHP stedebouwkundigen, Architecten en Landschapsarchitecten en anderzijds de groep van de Walcherse Bouw Unie, Heijmans, Loostad BV, Volker Wessels Stevin en Kuiper Compagnons.

Volgens de Vlissingse wethouder H. de Haas is er wat hem betreft voldoende tijd en ruimte voor de Koninklijke Schelde Groep om met een derde gegadigde te praten. “Het waren wel twee mooie plannen, maar het draait nu nog vooral om de financiele component in het geheel. Voor Vlissingen dringt de tijd niet. Er moet uiteindelijk gewoon iets goeds komen”, zei De Haas eerder deze week in de Provinciaal Zeeuwse Courant.

Reageer op dit artikel