nieuws

Ruwwaterleiding in strijd tegen verdroging

bouwbreed

lelystad – De Flevolandse Drinkwatermaatschappij gaat ‘ruwwater’ leveren aan waterleidingbedrijven in Utrecht en Gelderland. Het ongezuiverde water zal door de drinkwatermaatschappijen in deze provincies worden gezuiverd tot drinkwater. De investeringen hiervoor kunnen met het project beperkt blijven. Omdat in Flevoland meer en in Gelderland en Utrecht minder grondwater wordt onttrokken, zal de verdroging van natuurgebieden in de twee laatstgenoemde provincies afnemen.

Voor het transport van het water worden lange leidingen gelegd van pompstation Fledite in Flevoland naar pompstation Holk in Gelderland en van daar naar Amersfoort-Hogeweg in Utrecht. Een belangrijk onderdeel van het project is de aanleg van een leiding onder het Nijkerkernauw. De boring hiervoor zal tot de langste van Europa behoren.

Reageer op dit artikel