nieuws

Landelijke actie ‘Help Turkije’

bouwbreed Premium

hilversum – De televisieactie ‘Help Turkije’ staat donderdagavond in het teken van medeleven met de Turkse gemeenschap en de mensen in Turkije. Het programma begint om 20.30 uur en wordt uitgezonden op Nederland 1, RTL4, NET5, FOX8 en BVN, het satellietkanaal van de wereldomroep. Op twee speciale telefoonnummers 0900-1380 (Nederlandstalig) en 0900-1381 (Turkstalig) kunnen kijkers hun bijdragen melden. De opbrengst wordt gestort op gironummer 797 van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), die de nationale actie coordineert.

Maartje van Weegen en Jeroen Pauw presenteren het programma. De televisie-uitzending begint met een rechtstreeks verslag van de nationale herdenkingsbijeenkomst in en rond de moskee in Zaandam. Ook wordt regelmatig overgeschakeld naar het rampgebied.

Reageer op dit artikel