nieuws

Kuijpers Installaties viert hoogste punt kantoor

bouwbreed

helmond – Kuijpers Installaties vierde vrijdag feest. Op bedrijventerrein Groot Schooten in Helmond werd het hoogste punt bereikt van een nieuw kantoorgebouw van de Helmondse vestigingen (Kuijpers Installaties, Kuijpers piping en procestechniek) en het hoofdkantoor van de firma.

Kuijpers Installaties houdt zich bezig met installaties voor het binnenklimaat, onderhoud van installaties en vervaardiging van leidingsystemen voor industriele processen. “In organisatie en techniek hooggekwalificeerd werk”, zegt directeur W. Kuijpers.

Hij is verheugd dat diverse bedrijfsonderdelen in de Brabantse stad op een locatie komen te zitten. Het bedrijf telt tweehonderd werknemers met vestigingen in Helmond, Moerdijk, Utrecht en Rijswijk. “Behalve de mogelijkheden in een groeiende onderneming kunnen wij ook een moderne onderneming aanbieden.”

Vertrouwen

Het bedrijf kent een lange historie, te beginnen in 1927. Grootvader is met het installatiebedrijf begonnen, merkt de directeur op. W. Kuijpers ziet de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Met name de afgelopen 25 jaar heeft het bedrijf zijn vleugels flink uitgespreid. De jaaromzet bedraagt nu zo’n 65 miljoen gulden. We verwachten in 2005 een omzet van 110 tot 115 miljoen gulden.”

De firma is een belangrijke speler in de markt van gezondheidszorg, bedrijfshuisvesting, bijzondere utiliteit (Van Gogh-museum, Cobra-museum en theaters) en educatie (gebouwen als hogescholen en andere colleges), zegt Kuijpers. “In deze segmenten hebben we veel kennis en ook onze klanten weten dat. Ook in de renovatiebranche zijn we dankzij onze prefab sterk aanwezig. Vanwege onze hoge snelheid van installeren, ondervindt de gebruiker weinig overlast.”

Duurzaam

Het bedrijf heeft duurzaam bouwen hoog in het vaandel staan. Kuijpers: “We moeten spaarzaam omgaan met onze bronnen. Ook in het nieuwe kantoorgebouw zijn moderne technieken toegepast voor het comfort van de gebouwinstallaties en het gebruik van zo min mogelijk energie. Maar ook een betaalbaar en comfortabel binnenklimaat past binnen onze bedrijfsfilosofie.”

De nieuwbouw is uitgerust met koelplafonds, HR stooktechniek, koeling door koudebron door zonnecollecteren, en energieterugwinning in de luchtbehandelingssystemen. De Energieprestatiefactor (EPC) is 1,46.

Zestig werknemers van Kuijpers kunnen in december het pand van de Helmondse architect Van Santvoort betrekken.

Reageer op dit artikel