nieuws

Brug tien centimeter te laag aangelegd

bouwbreed Premium

woudsend – Een geluk bij een ongeluk dat de Wellesloot geen drukbevaren vaart is. De splinternieuwe brug die kort voor de bouwvak werd opgeleverd en het dorp verbindt met het nieuwe bedrijventerrein, blijkt 10 centimeter te laag te zijn.

Mogelijke schadeclaims en een gedwongen verhoging had de gemeente Wymbritseradiel wel eens behoorlijk op kosten kunnen jagen. Nu valt het allemaal mee, omdat boten met hoge dek- of masthoogten de brug zelden of nooit passeren. Daardoor deden zich nog geen ongelukken voor. Wel ontving de gemeente klachten van alerte watersporters en watersportbedrijven.

De gewraakte brug is niet op 1,20 meter hoogte neergelegd, maar op 1,10 meter. Hoofdaannemer J. J. de Vries uit Sneek treft geen blaam. Hij hield zich keurig aan de door de gemeente opgegeven maten.

Reageer op dit artikel