nieuws

Bouw Koraal Specht nog niet van start

bouwbreed Premium

willemstad – De nieuwbouwwerkzaamheden bij de Curacaose gevangenis Koraal Specht kunnen pas op zijn vroegst op 1 oktober van start gaan. Dat is de verwachting van het Amerikaanse bedrijf Wackenhut Corrections Corporation, dat naar alle waarschijnlijkheid wordt belast met de nieuwbouw en renovatie van de oude gevangenis.

Begin juli verklaarde de Antilliaanse minister R. Martha van Justitie tijdens de symbolische start van die nieuwbouw nog dat de nieuwe cellen al in december klaar zouden zijn. En dat de renovatie van de huidige, compleet uitgewoonde gevangenis in juli volgend jaar wordt afgerond.

Naar nu blijkt dient Wackenhut de definitieve bouwplannen pas op 1 september in, waarna het Antilliaanse kabinet nog een definitieve overeenkomst met de Amerikanen moet sluiten.

Volgens minister Martha wordt in december besloten wie de gevangenis straks gaat exploiteren. De Antillen zouden graag zien dat Wackenhut de gevangenis overneemt en daarmee de financiering van het hele project.

Reageer op dit artikel