nieuws

Ballast en Suriname sloten wel lening af

bouwbreed

paramaribo – Ballast Nedam International sloot vorige maand wel een financieringsovereenkomst met de Surinaamse regering, om de voortgang van het bruggenbouwproject niet in gevaar te brengen. Beide partijen ontkenden het bestaan van een dergelijke lening. Maar het lokale dagblad De West publiceerde afgelopen zaterdag in extenso een deel van de overeenkomst.

De Surinaamse regering verstrekte Ballast Nedam ruim twee jaar geleden de opdracht voor de bouw van twee bruggen over de Coppename- en Surinamerivier. De overheid verplichtte zich contractueel de bouwsom van tweehonderd miljoen gulden in maandelijkse termijnen voor eind 2000 volledig te betalen. Enkele maanden geleden, kort voor de oplevering van de brug over de Coppenamerivier, staakte Suriname door geldnood de betaling.

Volgens Ballast Nedam en Suriname is er geen financieringsovereenkomst afgesloten maar “een nieuw betalingsschema opgesteld met ingebouwde zekerheden”. Maar uit de documenten blijkt dat eind juli wel degelijk een lening van 62 miljoen gulden is verstrekt.

Reageer op dit artikel