nieuws

Archeologen stuiten op oude moordzaak

bouwbreed Premium

utrecht – Wie de moord heeft gepleegd wordt nooit meer opgehelderd. Maar hoe de dader te werk is gegaan, is duidelijk. Hij sloeg zijn slachtoffer met een enorme klap onder het linkeroor onder andere een gebroken nek. Plaats van handeling: de huidige nieuwbouwlocatie Leidsche Rijn bij Utrecht. Tijdstip: ergens tussen het jaar nul en het jaar 500.

Archeologen van de gemeente Utrecht vonden het skelet van het slachtoffer tijdens de grootschalige opgravingen, die voorafgaan aan de bouw van Leidsche Rijn. Het skelet van de man, die rond zijn veertigste om het leven moet zijn gebracht, lag in een volgens de archeologen ongebruikelijke houding met het gezicht naar beneden en de armen en benen gespreid. Dat duidt erop dat hij niet is begraven, maar na zijn gewelddadige dood voorover in het water of in een drassige ondergrond is gevallen. Het skelet is goed geconserveerd, doordat het door rivierbezinksel werd bedekt. De opmerkelijke vondst wordt vanaf 11 september tentoongesteld in het nieuwe informatiecentrum Leidsche Rijn.

Reageer op dit artikel