nieuws

Wat koopt iemand die een huis koopt eigenlijk? Die vraag houdt Elsevier deze week bezig .

bouwbreed

Volgens het weekblad is het hanteren van een vierkante meterprijs – in combinatie met nauwkeurig gemeten vierkante meters (woon)oppervlakte- een betere maatstaf voor de woningprijzen dan prijzen per woningtype. Bovendien is het internationaal ook gebruikelijker om met oppervlakteprijzen te rekenen, zeker in de zakelijke markt.

Vierkante-meterprijzen onderstrepen wel de beweging die al enige tijd gaande is: dure regio’s lopen verder uit op goedkope. Topwijken gaan steeds sneller in prijs omhoog, minder aantrekkelijke wijken blijven achter.

De mobiel-bellenrage houdt de gemoederen flink bezig. Gemeenten liggen regelmatig in de clinch met gsm-aanbieders. Een van de gemeenten die zich in de strijd tegen deze vorm van gevelvervuiling stort is Utrecht. De stad heeft regels opgesteld aan de hand waarvan masten kunnen worden geweerd van monumentale panden.

Reageer op dit artikel