nieuws

Steenpukkel Heerlen wijkt voor zilverzand

bouwbreed

heerlen – Sigrano Nederland in Heerlen wil de ruim veertig meter hoge steenberg van de voormalige Oranje Nassaumijn IV in Heerlen afgraven en ter plaatse 2,3 miljoen kubieke meter zilverzand winnen. Het bedrijf heeft een verzoek ingediend bij de provincie.

De mijnsteenstort bevat anderhalf miljoen kuub licht verontreinigd mijnsteenafval. In het gat dat door de afgraving ontstaat, wil Sigrano het afval storten en afdekken met een meter schone grond. Hierna is een deel van het terrein geschikt voor het inrichten van een bedrijvenpark en bos- en natuurgebied.

Als de provincie en gemeente instemmen met het plan is Sigrano bereid een landschappelijk en waardevol deel aan de zuidoostkant van het huidige concessiegebied niet in de afgraving te betrekken.

Reageer op dit artikel