nieuws

Minder geklaag over huurverhoging

bouwbreed Premium

den haag – Huurders klagen steeds minder over de jaarlijkse huurverhoging. Het aantal geschillen bedroeg vorig jaar 32.000. Dat is 22 procent minder dan in 1997, zo blijkt uit het jaarverslag van de huurcommissies.

De verklaring voor de daling is simpel: de huren stijgen minder snel.

De huurverhoging is gedaald van 5,2 procent in 1993 naar 3,2 procent in 1998. Dit jaar bedroeg de gemiddelde stijging, die 1 juli inging, 2,8 procent. De 61 huurcommissies werden in 106.282 keer te hulp geroepen.

Binnenkort treedt een wet in werking die het voor huurders mogelijk maakt het hele jaar door te ageren tegen de hoogte van de huur. Als bijvoorbeeld het onderhoud van een woning te wensen overlaat, kan de huurcommissie de prijs verlagen.

Reageer op dit artikel